HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Geplaatst op 19/12/2022 door beaufood

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo’n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een eidooier die dan zo heerlijk uitloopt over het fijngesneden vlees. Heer-lijk. Als ik thuis restaurantje speel voor vrienden of familie, maak ik een uitzondering en maak ik dit prachtige voorgerechtje ook graag klaar. Laatst maakte ik een Italiaanse steak tartaar. Aan sommige klassiekers moet je niet sleutelen maar trust me: deze variant was minstens zo verrukkelijk. Ik bracht ‘m op smaak met balsamicoazijn en serveerde er toefjes basilicummayonaise bij. Oh, en Parmezaanse kaas kon natuurlijk ook niet ontbreken. Daar maakte ik kaaskrokantjes van die ik in de messy steak tartaar stak…

Steak tartaar

Deze klassieker komt uit Frankrijk maar staat inmiddels op de kaart van restaurants over de hele wereld. En het is best een bijzonder gerecht: het is namelijk hartstikke rauw. Steak tartaar is heel fijngesneden vlees. Tegenwoordig meestal van runderen, maar vroeger ook vaak van paarden. Deze fijne rauwe stukjes worden in een steekring tot een pakketje gedrukt op je bord. Een soort burgertje! Bij een klassieke steak tartaar serveer je daar zure en scherpe ingrediënten als kappertjes, augurk, ui en mosterd bij. Bovenop ligt meestal een eidooier – ook die is rauw. Veel mensen gruwelen misschien bij het idee van zo’n rauw gerecht maar in een keurig restaurant hoef je je echt geen zorgen te maken over bacteriën. En ook thuis, als je goede en verse producten inslaat, is steak tartaar 100% fool proof. En vréselijk lekker. Echt waar: die zachte maar toch stevige structuur van het vlees, het pittige en zure van de andere ingrediënten, een knapperige touch hier en daar. Fantastisch. 

Lees verder op www.beaufood.nl