HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

5 voordelen van boerenkool

Geplaatst op 14/01/2017 door linda

Van alle groenten is boerenkool misschien nog wel de meest krachtige ‘gezondheidsbom’ die je kunt toevoegen aan je eetpatroon. Maar waarom eigenlijk? Wij Nederlanders eten boerenkool al jaren, meestal in de vorm van een traditionele stamppot. En opeens is boerenkool dé gezonde optie? Zeker weten. Want boerenkool is gezond, vol vezels en laag in calorieën. Genoeg redenen dus om deze traditionele groene groente eens onder de loep te nemen.

Een gastblog van Jasper Alblas in de serie: voordelen van.

5 voordelen van boerenkool

1. Bron van Vitamine C

Jij dacht dat je met een sinaasappel je dagelijkse dosis Vitamine C wel binnenkreeg? Dan hebben wij iets veel beters voor je: boerenkool! Boerenkool bevat een enorme dosis van deze belangrijke voedingsstof, die je lichaam nodig heeft om goed en gezond te kunnen functioneren. Een portie boerenkool bevat meer Vitamine C dan een hele sinaasappel, en wel vierenhalf keer zoveel Vitamine C dan een handje spinazie. Weinig weerstand tijdens deze koude wintermaanden? Omhoog met die boerenkoolinname!


Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl