HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Deze test bewijst hoe gezond jij eet

Geplaatst op 18/01/2017 door modelworkout

Een test die bewijst hoe gezond jij eet, hoe handig! Ik weet nu al dat ik weer een test niet haal. Deze nieuwe test die ontwikkeld is door Britse wetenschappers, kan uitwijzen hoe gezond of ongezond jouw voedingspatroon is. Belangrijk is wel dat je iets gedronken moet hebben.  Het is namelijk een urinetest. Wil je snel de test kunnen doen drink dan bier, ik moet altijd al voordat mijn flesje leeg is. Al draagt bier niet bij aan je gezondheidstest ben ik bang. Anyway het is een plastest die biologische markers analyseert die zijn ontstaan na de afbraak van voedingsmiddelen. De ontwikkelaars van het Imperial College in Londen hopen dat de test binnen twee jaar beschikbaar zal zijn voor iedereen. Het onderzoek staat in the Lancet of Diabetes en Endocrinology. (klik op de link als je van lezen houdt)

Waarom zou je deze test willen hebben en doen?

De gemiddelde fitgirl en zelfbenoemde health guru slaakt hierbij kreetjes van geluk. Dit is geweldig om op je insta te delen! Maar je hoeft niet perse alles openbaar te delen. Dit kan ook van nut zijn voor mensen die hun voedingsinname willen bijhouden of voor artsen die inzage willen in het eetpatroon van hun patiënten. Die inzage klopt vaak niet volgens veel artsen omdat veel patiënten niet zo goed zijn in het bijhouden van hun voeding. Uit onderzoek blijkt dat zij in 60 procent van de gevallen de hoeveelheid fruit en groente overschatten en ongezonde snacks vaak niet melden.

Lees verder op www.modelworkout.com