HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Drinken in de winter

Geplaatst op 16/01/2017 door eatrunlove

In de winter kost het mij altijd wat meer moeite om voldoende te drinken, hebben jullie dat ook? In de zomer ben ik snel dorstig en heb ik altijd een flesje water op mijn bureau staan. In de winter heb ik dit flesje er ook staan, maar komt hij gewoon niet op. Terwijl het juist in de winter ook heel belangrijk is om voldoende water te drinken. Tijdens het sporten verlies je nog steeds veel vocht, al is het misschien iets minder dan wanneer het in de zomer 30 graden is. Maar het is dus heel belangrijk om ook in de winter je vochtinname goed op peil te houden. En wel om de volgende redenen.

Minder dorstsignalen

Lagere temperaturen zorgen voor minder verminderde dorstsignalen van het lichaam. Ik ben er nog niet helemaal achter waarom dit is, maar ik ervaar dit zelf ook zo. Daarna houdt koude lucht weinig vocht vast doordat het vaak een droge lucht is. Dit houdt in dat je bij inspanning in de kou makkelijker vocht verliest; zweet verdampt sneller. Het risico op dehydratatie is daarom groter dan je denkt. Beschouw water als een belangrijke voedingsstof en vergeet dit niet dit te drinken.

Lees verder op www.eatrunlove.nl