HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Crossfit valkuilen als beginner

Geplaatst op 27/01/2018 door eatrunlove

Een gesprek tussen mijn schoonzusje en mij ging als volgt. Mijn schoonzusje: “Vorige week heb ik CrossFit geprobeerd!” Ik: “Wat leuk dat je het hebt geprobeerd, wat moest je allemaal doen?”. Mijn schoonzusje: “We moesten in een handstand staan en vervolgens door onze armen zakken en weer met kracht omhoog duwen. Best leuk, maar ook wel heel moeilijk. En had een week lang zo’n spierpijn. Ik kon mijn armen niet meer bewegen.” Alle alarmbellen in mijn lichaam gingen af. Wow, wow, wow. Ik: “Je bedoelt dat je handstand push-ups hebt gedaan?”. Mijn schoonzusje: “Oh noem je dat zo? Ik deed gewoon mee met de rest. Maar ik denk niet dat ik nog een keer ga, denk niet dat het wat voor mij is.” Nee, dat begrijp ik als je direct in je eerste les handstand push-ups moet doen. Dan begrijp ik ook zo’n trainer niet. Een goede trainer past de oefening aan naar jouw niveau. Wil jij graag beginnen met CrossFit? Ik zeg doen! Lees ook zeker even dit artikel als je het toch een beetje spannend vind. Maar er zijn ook een aantal CrossFit valkuilen als beginner. En daar ga ik vandaag op in.

Niet laten weten dat je voor het eerst bent

Doe je voor het eerst een lesje CrossFit? Geen probleem! Maar laat het even weten aan de coach. Alleen op die manier kun je goed en verantwoord trainen. Als je zegt dat je al veel ervaring hebt, heb je daar alleen je zelf maar mee. Je beheerst de techniek nog niet, gaat misschien over je eigen grenzen heen en kunt vervolgens een week niet lopen van de spierpijn. Met alle risico’s van dien, want als je niet goed traint is de kans op blessures ook veel groter.

Lees verder op www.eatrunlove.nl