HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

5 redenen om minder frisdrank te drinken.

Geplaatst op 16/01/2018 door happyinshape

Natuurlijk zijn er talloze redenen om geen frisdranken meer te drinken. Maar, de beste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Dit omdat volgens de World Health Organisation de oorzaak van de obesitacrisis vaak ligt bij suikerhoudende dranken.

Door geen frisdrank te drinken maak je onder andere een einde aan je gewichtstoename, voorkom je diabetes en verminder je je zoete trek. Welke redenen zijn er nog meer om minder zoete drankjes te drinken?

1. Je tanden gaan ervan rotten

De Universiteit van Birmingham heeft ontdekt dat de impact nog veel heftiger is dan gedacht. Zo is frisdrank tien keer slechter voor je tanden dan fruitsap bijvoorbeeld. Dit komt door de grote hoeveelheid citroenzuur. 

2. Je lijkt er ouder door

Een andere universiteit, dit keer in Californië, toonde aan dat frisdrank je er sneller ouder uit laat zien. Dat wil toch niemand! Het zou het vermogen van je cellen om zich telkens te vernieuwen aantasten. 

lees verder:

https://happyinshape.nl/food/5...