HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Health: Heb Jij Last Van Oestrogeen Dominantie?

Geplaatst op 24/01/2018 door boostyourhealth

Van oestrogeen hebben we allemaal wel eens gehoord. Iets met vrouwelijk hormoon toch? Klopt! Oestrogeen is een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij o.a. de ontwikkeling van vrouwelijke geslachtskenmerken, regulatie van de menstruatie cyclus en de zwangerschap. Maar ook in onze mannelijke vrienden komt oestrogeen voor, maar dan in lagere concentraties. Oestrogeen gaat osteoporose tegen, voorkomt rimpels, stimuleert energie, verbetert het humeur en verhoogt het seksueel verlangen.

Zoals je vast wel eens begrepen hebt, werken hormonen samen met elkaar om ons lichaam in balans te houden en hebben hormonen invloed op ALLES in je lijf; hoe je je voelt, waar je vet opslaat, naar welke voeding je hunkert, of je liever in je bed blijft liggen of enthousiast de dag door wil enz. Deze hormonen zijn zo op elkaar afgestemd dat een beetje meer van het ene zorgt voor een beetje minder van het ander, enzovoort. Nou komt het regelmatig voor dat er te veel oestrogeen aanwezig en de hormonen onderling uit balans zijn.

Heb je een te veel aan oestrogeen dan zou je dat kunnen merken aan:
– vet opslag in kuiten (boven)benen billen bij vrouwen 
– vet opslag met name in de borsten bij mannen
– acné
– stemmingswisselingen
– nervositeit/ prikkelbaarheid
– slaapproblemen
– vocht vasthouden
– snelle gewichtstoename (met name na het eten van koolhydraten)
– cellulitis
– pijnlijke gewrichten
– pijnlijke/gespannen borsten bij vrouwen

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...