HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Makkelijk meer bewegen? (inclusief mini-workout)

Geplaatst op 25/01/2018 door BetterbyGoalie

Extra bewegen gedurende je werkdag
Wat meer bewegen gedurende je werkdag? Een makkelijk stap is dan de trap in plaats van de lift of roltrap te nemen. Wist je dat je met het op- en aflopen van vier trappen al 30% minder kans op hartproblemen hebt? En dat twee minuten extra traplopen per dag een gemiddelde gewichtstoename al kan stoppen? Ga eens naar het toilet op een andere verdieping, loop naar je collega toe, loop tijdens de lunch een rondje buiten, of fiets naar je werk!

Workouts voor thuis
Als je thuis bent, heb je veel meer vrijheid om oefeningen te doen om extra beweging te krijgen. Zet eens een workout-video op van YouTube of leer jezelf om elke dag 15 minuten te squatten. Voor je doorbloeding en verbranding heb je het meeste aan het activeren van grote spiergroepen zoals je beenspieren. Ook om af te vallen kan je dus het beste hardlopen, squatten, of oefeningen doen die meerdere spieren tegelijk aanspreken, zoals een burpee: na het squatten ga je over in een push up en als je weer boven komt maak je een sprong! Leer wat jij aan kan en voer het tempo langzaam op.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com