HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Marathontraining in Brazilië: De verschillen en de uitdagingen

Geplaatst op 17/01/2018 door eatrunlove

Een maand geleden begon ik vol goede moed langzaamaan te trainen voor mijn tweede marathon in het buitenland. Ik had er zin in, en hoorde ook van mensen om mij heen dat mijn eerste blog voor hen motiverend had gewerkt. Superleuk! Anderen motiveren voor een marathon is ook een van mijn doelen met deze blogs. Voor wat betreft de zelfmotivatie… Daar stokte het een beetje. Ik heb de afgelopen maand slechts vijf keer mijn hardloopschoenen aangetrokken!

Eigenlijk lag het niet zozeer aan de motivatie (ik had juist veel zin om naar buiten te gaan), maar faalde ik vanwege een gebrek aan organisatie. Rondom kerst was ik druk en vloog ik daarna voor twee weken terug naar Nederland, waar ik heerlijk tijd heb doorgebracht met mijn vriend, vriendinnen en familie. Heel leuk, maar ik was constant op pad, dus mijn hardloopdoelen kwamen een beetje in het geding. Dat had ik met een strakkere planning wel beter kunnen doen. Gelukkig kon ik wel tijd vrij maken voor het kopen van nieuwe hardloopschoenen en -kleding. It’s a start, zullen we maar zeggen ;)

Hardlopen in Brasilia

Inmiddels ben ik weer terug in Brasilia en probeer ik weer lekker veel te rennen. Leuk om hardlopend de verschillen tussen Nederland en Brazilië te zien: in Nederland liep ik met een grijze lucht en lage temperaturen, hier ren ik soms tussen tientallen gevallen mango’s op de stoep en moet ik oppassen dat ik onderweg niet op één van de vele gekko’s trap. Het regenseizoen is hier intussen iets meer genormaliseerd en de felle zon laat zich steeds vaker zien. Iets waar ik nog niet altijd even goed rekening mee houd: een paar dagen geleden ging ik pas rond 10.30 uur voor een 10km de deur uit (toen was het al 25 graden) en na een paar kilometer bedacht ik me dat het toch niet zo verstandig was dat ik zonder geld, water of zonnebrand de deur uit was gegaan… De consequentie voel ik nu nog op mijn huid. Ook hier had een beetje planning geen kwaad gekund!

Lees verder op www.eatrunlove.nl