HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Workout: De 3 Meest Gestelde Vragen Over Sport.

Geplaatst op 17/01/2018 door boostyourhealth

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de juiste voeding kan je sportief maximaal presteren. En door veel te sporten krijg je geen killerbody, daar zal de voeding op moeten worden aangepast. Ondanks dat iedereen weet dat het ‘iets’ met elkaar te maken heeft, zijn er nog veel vragen rondom sport en voeding. Daarom geef ik antwoord op de drie meest gestelde vragen.

Kan ik op mijn ideale gewicht komen door te sporten? 
Sporten en beweging draagt zeker bij aan het afvalproces, maar met alleen sporten is het bijna onmogelijk om op het gewenste gewicht te komen. Om af te vallen zal de energie-inname lager moeten zijn dan de verbranding. Hoe zat dat ook alweer? Ieder mens heeft energie nodig om het hart te laten kloppen, te ademen en te leven. Deze energie halen wij uit onze voeding en wordt uitgedrukt in calorieën. Eten we meer calorieën dan we verbranden komen we aan; Eten we precies genoeg, dan zijn we in balans; Eten we minder dan we verbranden, verliezen we gewicht. Het tekort kan dus worden gecreëerd door óf minder te eten óf meer te bewegen. In de praktijk komt dat vaak neer op een combinatie van 80% (eetpatroon aanpassen) om 20% (sport en beweging). Dus wil je afvallen, zal je zowel het eetpatroon als het beweegpatroon moeten aanpassen.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...