HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

6 tips om duurzaam te koken

Geplaatst op 20/01/2019 door feelgoodbyfood

6 tips om duurzaam te koken

Eerder gaf ik al tips over duurzamer eten, maar je kunt ook milieubewuster koken. Deze kleine milieubewuste handelingen lijken op het eerste gezicht misschien niet heel veel verschil te maken. Maar moet je je eens bedenken dat je bijna iedere dag kookt én dat heel de wereld dat doet! Dan maakt zo een kleine handeling toch wel heel veel verschil…

1. Gebruik minder water

Een pan water aan de kook brengen, groenten wassen, thee zetten, bouillon maken… Hier gebruik je allemaal veel water bij.

Gebruik bij het koken van water niet een veel te grote pan en gebruik niet meer water dan nodig, maar tot het eten net onder staat. Zo een grote pan met water koken duurt ook nog eens veel langer en het eten verliest er meer vitaminen mee. 

Laat tijdens het wassen van groenten etc niet veel langer de kraan open staan dan nodig. En denk ook bij alle andere handelingen waarbij je water gebruikt, gebruik niet meer dan nodig.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl