HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Column: waarom wij geen before- en afterfoto’s (meer) gebruiken

Geplaatst op 30/01/2019 door fitnl


Before- en afterfoto’s werken goed

Before- en afterfoto’s werken uitstekend als marketinginstrument om een potentiële klant te overtuigen van het succes van je product of dienst. Ik trap er zelf ook regelmatig in. Ik zie een prachtige transformatie en dan denk ik: dat wil ik ook. Het is instant validatie door een simpele foto. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden.

Wat zeggen foto’s nou eigenlijk?

Maar wacht eens even… Wat zegt dit over het proces dat je doorgaat en het resultaat op de lange termijn? Hoe weet je of de klant na een periode niet terugvalt in zijn of haar oude patroon?

Wij zijn gestopt met before- en afterfoto’s omdat deze foto’s geen representatief beeld geven van onze diensten en de wereld er niet beter op wordt.

We focussen ons nu op het proces, oftewel wat doet een klant anders dan voorheen. Waarom lukt het hem of haar nu wel om af te vallen? In het onderstaande voorbeeld zie je de reactie van Sam als ik haar de vraag stel: “Heb je het gevoel dat je nu meer zelfstandig je doelen kunt bereiken?”

Lees verder op www.fit.nl