HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welkom in de wereld van de controlfreak moeder

Geplaatst op 25/01/2019 door love2bemama

Doe dit, doe (niet) dat (niet)

Ook vermeld ik dat hij ze niet moet vergeten vast te zetten op de fiets, de verlichting echt aan moet doen en dat de oudste absoluut niet voor hem uit mag fietsen, omdat hij anders zijn hand niet uitsteekt en misschien wel onder een auto komt. Lekker veel vertrouwen heb ik hé? Dit soort betuttelingen vind ik van mezelf vrij kansloos, maar neuroot die ik ben, ik stop er niet mee.  

Hij vroeg overigens altijd wel hoeveel melk hij moest geven en of de poeder eerst moest en wanneer ze naar bed moesten, maar dat vind ik dan weer vrij normaal. Zo’n klein briefje als ik even een paar uurtjes van huis was kon dus helemaal geen kwaad…

Ik meld ook altijd dat de kleintjes tussen half 10 en 10 fruit mogen, dat een mandarijn gewoon gegeven kan worden en hij die absoluut niet in stukjes moet snijden wegens de kans op stikgevaar. Plus uitleg dat ze van grote stukken zelf kunnen reguleren hoeveel ze binnen krijgen. En ja, dat doe ik nog steeds. Niet een eenmalige instructie. Gelijk een tipje voor nieuwbakken moeders. 

Lees verder op www.love2bemama.com