HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden

Geplaatst op 28/01/2019 door vivonline

Veel mensen hebben al snel een gebrek aan proteïne in hun maaltijden. Wat zonde is, want dit hebben we juist zo hard nodig. Proteïne ofwel eiwitten zijn onder anderen belangrijk voor het behoud van de spieren. Het is belangrijk dat iedereen hier voldoende van binnenkrijgt dus niet alleen topsporters.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om proteine shakes te drinken, maar daarnaast zijn er ook voldoende soorten voeding waar eiwitten in schuilen. Je kunt deze eiwitten dus makkelijk toevoegen aan al je maaltijden en zodoende voldoende binnen krijgen. Dit zijn goede suggesties en voorbeelden:

Zaden

Zaadjes zijn misschien klein maar ze zitten boordevol met eiwitten en andere voedingsstoffen. Chiazaad, hennepzaad en lijnzaad zijn allemaal gezond en passen perfect in smoothies en muesli’s. Ze zijn zacht van smaak dus je zult de toevoeging hiervan maar amper merken. Pompoenpitten zijn ook erg goed! In een half kopje zit maar liefst 20 gram eiwit, dus daar mag je ook heerlijk van snoepen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl