HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

De 5 meest hardnekkige fabels over water met citroensap

Geplaatst op 30/01/2020 door fitnl


1. Citroensap helpt niet om af te vallen

Citroensap helpt niet om gemakkelijker gewicht te verliezen. Vaak wordt het gebruik van citroenwater toegepast in combinatie met een dieet of detoxkuur. Zie voor kritiek daarop ook het volgende punt. Het is dus meestal niet zozeer het citroenwater maar het dieet dat ervoor zorgt dat je gewicht verliest. Er is wel een uitzondering: citroenwater kan helpen gewicht te verliezen als je hierdoor meer gaat drinken. Voldoende water drinken kan het makkelijker maken om minder te eten.

De dag starten met citroensap wordt vaak in combinatie met een detoxkuur gedaan. Bij zo’n dieet proberen mensen hun lichaam te ontgiften door weinig te eten en citroenwater te drinken. Mensen vallen dan snel af omdat je aan het begin van zo’n kuur veel vocht kwijt raakt. Dit komt door een gebrek aan koolhydraten waardoor je spierglycogeen afbreekt. En met elke gram glycogeen verlies je 3 gram water.

Lees verder op www.fit.nl