HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Goede voornemens? Zo houd je ze ook vol!

Geplaatst op 03/01/2020 door ilovehealth

Het is al weer januari. Time flies. Ik ruik de zomer al. Oke, daar droom ik van. Verder is het nog steeds gewoon januari. Koud. En nat. Terug naar de goede voornemens. Ik durf te wedden dat je minstens één goed voornemen hebt. Afvallen? Meer sporten? Gezond(er) leven? Stoppen met roken? Alle vier? Ha! Dat hoop ik niet voor je. Dan gaat het een pittige periode voor je worden. Het nadeel van goede voornemens in januari is dat de handdoek vaak al in ring is gegooid, voordat de maand voorbij is. Maar dat gaan we dit jaar dus even niet doen. Dit jaar gaan we slagen! En daarmee verklap ik gelijk een tip: denk in een jaar, in een langere periode. Anders ben je gedoemd te falen. Ik ga je helpen!

Tips om je goede voornemens wél vol te houden:

Een realistisch doel

De belangrijkste: stel een realistisch doel. Dat is niet “binnen een maand 7 kilo afvallen”. Maar wel “twee kilo in een maand”. Het niet behalen van je doel zorgt voor een negatieve stemming, waardoor je gedemotiveerd raakt. Het tegenovergestelde – je doel wel halen – zorgt juist voor voldoening, waardoor je vrolijk verder gaat met je volgende realistische doel.

lees verder:

https://www.ilovehealth.nl