HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kun je door één etentje flink aankomen?

Geplaatst op 06/01/2020 door fitnl


Wanneer kom je aan?

Gewichtstoename wordt in de basis veroorzaakt door een positieve energiebalans. Oftewel je krijgt meer calorieën binnen dan je lichaam verbruikt. Maar niet alleen je energie-inname heeft invloed op je gewicht. Je gewicht kan onder invloed van verschillende factoren namelijk flink schommelen. Daarom adviseer ik mensen die ik begeleid om nooit dagelijks op de weegschaal te stappen. En als je weegt dit altijd onder dezelfde omstandigheden te doen. Bij voorkeur op dezelfde dag, direct na het opstaan.

Hoeveel calorieën heb je nodig om 1 kilogram vet aan te komen?

Er zitten 9 calorieën in 1 gram vet. In theorie zou je dus 9000 calorieën meer binnen moeten krijgen dan dat je verbrand om 1 kg vet aan te komen. Ons vetmassa bestaat alleen niet puur uit alleen vet. Ongeveer 87% van ons vetmassa is daadwerkelijk vet. Dit betekent dat er ongeveer 7830 calorieën opgeslagen zijn in 1 kg vet. Als vuistregel wordt ook wel 7777 kcal genoemd [1].

Lees verder op www.fit.nl