HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Mijn lievelings rode curry bowl

Geplaatst op 13/01/2020 door beaufood

Voor deze rode curry bowl gebruik ik meestal restjes groenten. Broccoli, doperwten, pompoen, bloemkool, wortel, zoete aardappel, rode paprika, gewone aardappel, pastinaak en ga zo maar door. Je kunt er alles in kwijt! De essentiële ingrediënten zijn rode currypasta en kokosmelk. En eigenlijk ook kefir limoenblaadjes.. Daar heb ik standaard een voorraadje van in mijn vriezer liggen. Drie van deze frisse blaadjes in je curry doen echt wonderen, dus het is zeker de moeite waard om even langs te toko te gaan. Ik er eet vaak een portie zilvervliesrijst bij, maar je kunt ook linzen, kikkererwten of rijstnoedels nemen. Ook handig: de volgende dag ik deze curry nóg lekkerder dus je kunt hem de volgende dag ook als lunch meenemen.

Dit heb je nodig voor mijn lievelings rode curry bowl / 2 personen

  • 140 gr zilvervliesrijst
  • 500 gr groenten – bijvoorbeeld bloemkool, pompoen, wortel en een tomaat
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 flinke el zelfgemaakte rode currypasta  – geen zin om zelf currypasta te maken? Dan zijn de kant en klare rode pasta’s van het merk Fairtrade of Blue Elephant aanraders!
  • 3 verse limoenblaadjes

Lees verder op www.beaufood.nl