HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat is de gezondste rijst?

Geplaatst op 29/01/2020 door fitnl

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een graansoort en bestaat net als brood uit een witte en een volkoren variant. Zilvervliesrijst (de volkoren variant) bevat nog het vliesje en is daarom de meest pure en voedzaamste rijst die je kunt kopen. Daarom is deze vorm van rijst dus de gezondste.

Je ziet in de onderstaande tabel dat de macronutriënten (eiwittenkoolhydratenen vetten) en het aantal kilocalorieën nauwelijks verschillen tussen witte en zilvervliesrijst.

Maar zilvervliesrijst bevat wel veel meer mineralen, zoals kalium, fosfor en magnesium en vitamine B1 en B6. Daarnaast bevat het huismerk zilvervliesrijst van bijvoorbeeld de Albert Heijn en Jumbo maar liefst 6 gram voedingsvezels per 100 gram. Voedingsvezels zijn heel belangrijk voor je lichaam en verkleinen de kans op hart- en vaatziektes [1-2]. Dus eet je weinig volkorenproducten of andere vezelrijke voedingsmiddelen, dan is het een goede keus om meer zilvervliesrijst te eten.

Lees verder op www.fit.nl