HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wat is mijn ideale gewicht?

Geplaatst op 12/01/2020 door fitnl


Bestaat er zoiets als een ideaal gewicht?

Eigenlijk bestaat er geen eenduidige definitie voor het begrip ideale gewicht. Dit is ook wel logisch, want bijvoorbeeld een bodybuilder heeft er baat bij dat tijdens een wedstrijd zijn vetpercentage heel laag is. Terwijl een sumoworstelaar meer voordeel heeft bij meer gewicht en vetmassa.

Maar ik ga er vanuit dat als je dit leest je waarschijnlijk graag wilt weten wat een gezond gewicht is. Hier zijn wel een aantal maatstaven voor.

Wat is het ideale gewicht voor mijn lengte?

De eerste manier om te bepalen of je een gezond gewicht hebt is via het berekenen van je BMI. De waarde van de BMI is gelijk aan de massa van het lichaam (in kilogram) gedeeld door het kwadraat van de lengte (in meter).

Ben je een man van 193 centimeter, dan heb je met een gewicht van tussen de 69 en de 92 kilogram een gezond gewicht. Via de volgende formule voor het bepalen van je BMI kun je dat zelf berekenen.

Lees verder op www.fit.nl