HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

1 week zwanger: De vermoeidheid van een zwangerschap

Geplaatst op 22/01/2021 door love2bemama

Hoewel veel mensen denken dat de echte vermoeidheid van een zwangerschap pas toeslaat als je op het einde loopt is dit niet waar! De vermoeidheid van een zwangerschap kan al toeslaan als je nog maar 1 week zwanger bent. Zelfs al weet je zelf nog niet eens dat er een mini-mensje aan het groeien is in je buik. 

1 week zwanger na de bevruchting 

Officieel wordt een zwangerschap berekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Logisch ook, want de meeste vrouwen kunnen niet exact aanwijzen wanneer de bevruchtingheeft plaatsgevonden. Wij berekenen je zwangerschap nu even vanaf het moment van conceptie. Kortom: het moment dat er een samensmelting tussen sperma- en eicel heeft plaatsgevonden en zich in rap tempo celdeling plaatsvindt en zich een heuse baby begint te vormen. 

Voor etenstijd in slaap vallen 

Veel vrouwen zeggen dat ze zelfs al voor de zwangerschapstest voelden dat er ‘iets anders was’ aan hun lichaam. Allesoverheersende vermoeidheid is zoiets wat je als een van de allereerste symptomen van een zwangerschap kan beschouwen, ook als je nog maar 1 week zwanger bent. Maar goed: hier denk je natuurlijk niet direct aan. Zo in de eerste week na conceptie. Ik weet in ieder geval zeker dat dit niet het eerste was waar ik aan dacht. Een peuter (soon to be) kleuter in huis, de wendagen op de basisschool, zijn naderende verjaardag… Laten we het er maar op houden dat ik genoeg logische verklaringen had voor het feit dat ik amper normaal uit mijn ogen kon kijken en regelmatig voor etenstijd in slaap viel. 

Lees verder op www.love2bemama.com