HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 tips om van 2021 jouw beste jaar te maken

Geplaatst op 13/01/2021 door fitnl

Heb jij het goede voornemen om in 2021 aan jezelf te werken? Je wilt bijvoorbeeld veel meer tijd voor jezelf hebben. Of werken aan gezondere relaties met je naasten. Of je wilt nog een slag maken qua persoonlijke ontwikkeling. Wil je in 2021 werken aan een betere versie van jezelf? Deze tips gaan je helpen.

Tip 1: Neem niet te veel hooi op je vork

Veel mensen hebben in 2020 ontdekt dat hun agenda wel erg vol was. Noodgedwongen hebben we onze uitjes en nevenactiviteiten buitenshuis flink moeten terugschroeven. Onze sociale cirkel werd een stuk kleiner. Overal om me heen hoor ik vrienden en bekenden zeggen dat ze het over het algemeen wel fijn vonden. Even geen slopende weekendjes, maar thuis met een goed boek en de kat op schoot. Living life in the slow lane kan best fijn zijn, of je nu 80 of 20 bent. Ook al mogen we ‘straks’ weer naar meerdaagse festivals, hardcorefeestjes en huishoudbeurzen, probeer genoeg ruimte in je agenda over te houden voor prikkelarme bezigheden. De volgende tips kunnen ook helpen.

Zeg vaker ‘nee’

Niemand vind het leuk om ‘nee’ te zeggen, maar soms is het beter voor jou en voor degene die jou uitnodigt om een activiteit aan je voorbij te laten gaan. Kijk kritisch naar je agenda en schrap activiteiten die je te veel energie kosten. Dit kan zelfs betekenen dat je minder met bepaalde mensen afspreekt. Probeer je vooral niet schuldig te voelen over het afwijzen van een uitnodiging. Dat is altijd nog een stuk beter dan met tegenzin ergens heen gaan, of op het laatste moment moeten afzeggen.

Lees verder op www.fit.nl