HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

5x vegetarische stoofgerechten

Geplaatst op 12/01/2021 door feelgoodbyfood

Geurige stoofgerechten, heerlijk op koudere, donkere dagen. Het ultieme comfort food in de winter. Bij stoofgerechten denk je misschien al snel aan vlees, maar je kunt op basis van peulvruchten, groenten of vleesvervangers zoals seitan heerlijke vegetarische stoofgerechten maken. Zelfs bekende gerechten als hachee, goulash en Bourguignon. Dat vind ik een van de leukste dingen aan vegetarisch koken. Deze 5 stoofgerechten zijn zelfs helemaal plantaardig en natuurlijk voedzaam! En nog een voordeel van een vegetarische stoo, deze hoef je niet uren te laten pruttelen.

Deze eenpansgerechten zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Alles in een pan, samen met de kruiden en specerijen en lekker op laag vuur laten stoven. En die heerlijke kruidige geuren in huis wanneer die grote pan lekker staat te pruttelen op het vuur… Kom maar op met die winter!

5x vegetarische stoofgerechten 

1. Vegetarische hachee

Hachee kent natuurlijk iedereen. Maar deze hachee met seitan is een geweldige vegetarische variant! Seitan heeft namelijk de structuur van rundvlees en kun je prima uren laten sudderen. Ik voegde er champignons aan toe, zodat het stoofgerecht groente bevat, maar dit kun je weglaten. Serveer het gerecht met gekookte aardappels of aardappelpuree.

2. Vegetarische goulash

Deze pan met vegetarische goulash is makkelijk om te maken, je hoeft er niet te lang voor in de keuken te staan en je hebt maar één pan nodig.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl