HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Beijing noedels

Geplaatst op 12/01/2021 door KokenmetKarin

Het derde en laatste recept ter afsluiting van de Trans-Mongolië Express. Een ouderwetse klassieker uit Peking van noedels met fijngesneden groente en een smaakbepalende saus: Zha Jiang Mian oftewel Beijing noedels. 

Peking is het eindstation van de trein uit Moskou (zie mijn reisverhaal) en na aankomst zocht ik als eerste een culinaire gids. Ik hoopte op een tour langs allerlei buitenissige ingrediënten die ik nooit zelf had durven tackelen, maar het bleek minder avontuurlijk dan gedacht. We gingen gewoon langs allerlei restaurants. Nou ja, gewoon, gewoon. Wel langs adresjes die ik inderdaad nooit zelf had gevonden.

Zoals het familie-eethuisje zonder naam verstopt in een hutong, je weet wel, die gemoedelijke woonstraatjes die in rap tempo worden vervangen door glanzende hoogbouw. Ik kreeg er verrukkelijke Jing Jiang Rou Si voorgeschoteld, varkensreepjes in zoetebonensaus met lente-ui. Alleen de bijbehorende gedroogde tofuvelletjes hadden een hoog gummi-gehalte.

Door naar de volgende hutong, naar Bao Rui Men Ding Rou Bing (inmiddels wijzer geworden liet ik het de gids nu voor me opschrijven), 

Hier bleek de huisspecialiteit Zha Jiang Mian, gebakkensausnoedels of simpelweg Beijng noedels. Een assortiment rauwkost met hartige donkerbruine saus die je zelf door een kom dampende noedels roert. Heel erg lekker en dit was tenminste iets wat ik ook thuis kon proberen na te maken. Al ben ik de eerste om toe te geven dat je voor de authentieke ervaring toch echt naar Peking moet.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl