HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Beinvloedt sporten je slaap?

Geplaatst op 12/01/2021 door optimavita

Je linkt het misschien niet aan elkaar, sporten en slapen. Het lijken twee totaal tegenovergestelde dingen. Toch hebben ze meer met elkaar te maken dan je denkt! Daarom wil ik in dit artikel meer aandacht schenken aan de vraag: Beinvloedt sporten je slaap?.

(Dit artikel heeft per ongeluk al heel even live gestaan omdat ik het verkeerd had ingepland. Een paar mensen hebben het dus al gelezen.)

Fitte mensen slapen beter?

Over het algemeen slapen fitte mensen beter en langer. Ze worden vaker uitgerust wakker. Zwaar overgewicht verhoogt de kans op slaapproblemen enorm. Jouw overgewicht drukt op je longen, vooral in een liggende positie, waardoor ademhalen lastiger wordt. Slaapapneu ontzettend vaak voor bij mensen met obesitas. Dit is een aandoening waarbij je regelmatig stopt met ademhalen tijdens je slaap. Hierdoor wordt je minder uitgerust wakker, waardoor je meer kans hebt op lichamelijke- en psychische klachten. Ook is afvallen lastiger als je slaapapneu hebt, waardoor je in een vicieuze cirkel komt. Er zijn overigens behandelmethodes die je daarbij kunnen helpen.

Lees verder op www.Optimavita.nl