HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe begint een bevalling? Verschillende fases!

Geplaatst op 12/01/2021 door love2bemama

Aan het einde van je zwangerschap ben je waarschijnlijk met niets anders bezig dan de geboorte van je baby. Dit is natuurlijk ook niet zo gek, want het is geen kwestie van of, maar wanneer je bevalling begint. Er zijn enkele dingen die er in je lichaam gebeuren zo vlak voor en tijdens de bevalling. Hoe begint een bevalling? Dit zijn enkele signalen. 

Wanneer begint de bevalling?

Wanneer de bevalling echt gaat beginnen, dat weet je eigenlijk nooit. Dit kan variëren van tussen de 37 tot 42 weken. In uitzonderlijke gevallen gebeurt het vroeger. Dit noemt men dan ook een vroeggeboorte. In dit geval kan het zo zijn dat je kindje nog een tijdje in het ziekenhuis moet blijven om hier veilig nog iets groter te worden. Ben je 42 weken en dreig je hierover heen te gaan? Dan zal je verloskundige ervoor kiezen om de bevalling in te leiden. Het risico op complicaties neemt namelijk toe als je deze termijn overschrijdt. 

Hoe begint een bevalling? VoorweeEn en gebroken vliezen

Bij ongeveer 90 procent van de vrouwen begint de bevalling met weeën en niet door middel van het breken van de vliezen. Dit ziet er tijdens films altijd wel heel spectaculair uit, maar zelfs al breken je vliezen dan kan het zo zijn dat je niet eens weeën krijgt. In dit geval wordt de bevalling ingeleid, omdat er anders een kans bestaat op infectie. 

Lees verder op www.love2bemama.com