HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe knutsel je een vliegtuig? 5 tips!

Geplaatst op 14/01/2021 door love2bemama

We kunnen natuurlijk allemaal een vliegtuigje vouwen. Ik heb dit persoonlijk ook al 1000 keer voor mijn kinderen kunnen doen. En hoe leuk het ook is: het zijn geen creatieve hoogstandjes en of ze überhaupt werken valt negen van de tien keer ook nog eens te betwijfelen. Maar nu de winter weer zijn intrede gaat maken, zoeken we naar dingen om te doen als het weer zich weer eens niet van zijn beste kant laat zijn. Het knutselen van een vliegtuig staat op de wishlist. Maar hoe knutsel je een vliegtuig die NIET gemaakt is van slechts een A4tje en wat vouwrandjes?

Hoe knutsel je een vliegtuig 

Ik ben dus even op zoek gegaan naar wat leuke ideetjes. Wat blijkt? Van 80 procent van de spullen die we normaliter in de prullenbak gooien, knutsel je een heel leuk vliegtuig van. Wat tevens een leuke manier is om plastic en papier te hergebruiken. Hier is een kleine greep uit de leuke ideetjes die ik ben tegengekomen. En ja, er zitten zelfs vliegtuigjes bij die ook echt kunnen vliegen! Om te beginnen gaan we even kijken naar van welk afval je vliegtuigjes in elkaar kan zetten. Een leuke en creatieve manier om restafval te recyclen. 

Wist je dat je met een schoenendoos ook heel veel leuke dingen kan knutselen?

Wat heb je nodig? Gekleurd papier, een schaar, lijm (of plakband) en een leeg flesje. 

De staartvleugel in elkaar zetten vergt iets aan handigheid, omdat je dit kan doen door te vouwen en ik kan niet zo een, twee, drie vinden hoe je dit moet doen. Makkelijker is het om gewoon driehoek te knippen en vast te zetten. Je kind moet bij dit vliegtuigje wel een beetje overweg kunnen met een schaar. Voor de jongere kindjes is het beter als mama of papa het knipwerk doet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onbedoeld op de eerste hulp belandt!

Lees verder op www.love2bemama.com