HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe lang duurt vloeien na bevalling?

Geplaatst op 10/01/2021 door love2bemama

Hoe lang vloeien na bevalling? Vaginaal bloedverlies na de bevalling hoort erbij. Meestal verlies je de eerste dagen na de bevalling veel bloed en stolsels om dit op een later moment minder te zien worden. Het hevige bloeden wordt ook wel ‘vloeien’ genoemd, omdat het er letterlijk uitvloeit. 

Hoe lang vloeien na de bevalling? 

Het is niet voor niets dat je van die charmante, grote kraamverbandjes moet dragen na de bevalling. Het bloedverlies is namelijk, zeker in de eerste dagen, hevig. In de eerste zeven dagen kan je ook stolsels verliezen ten grote van je vuist. Na deze tijd neemt het bloedverlies geleidelijk aan af. Dit is niet om je bang te maken maar de realiteit wat je kunt verwachten. Dit hoort erbij. 

Hoe lang hevig vloeien na de bevalling? 

Na het daadwerkelijk vloeien, kan je nog wel enkele weken bloed verliezen en als je denkt dat het eindelijk over is: dan komt je menstruatie waarschijnlijk om de hoek kijken. In totaal ben je ongeveer zes weken herstellende. In deze periode kun je ook beter nog wachten met in bad gaan en penetratie seks uitstellen. Na een periode van oud bloed verlies kan je ook ineens weer beetjes helderrood bloed verliezen. Trek wel aan de bel als dit hevig bloedverlies is. Het kan je menstruatie zijn, maar bij twijfel moet je contact opnemen met de huisarts. 

Waar komt het vloeien na de bevalling vandaan? 

Het bloed wat je verliest komt uit een wond op de plek waar de placenta ooit zat. Uit je baarmoeder dus. Dit is een open wond en heeft dus de tijd nodig om te genezen.

Lees verder op www.love2bemama.com