HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Kronenhalle Zürich

Geplaatst op 31/01/2021 door KokenmetKarin

Op horecagebied hou ik enorm van vergane glorie. Pardon, van oude glorie die helemaal niet vergaan is, maar die juist gekoesterd wordt. En dus niet verkwanseld à la het American Hotel in Amsterdam dat wordt omgebouwd tot Hard Rock hotel, waarbij Jugendstil straks noodgedwongen hand in hand gaan met vitrines vol elektrische gitaren en wandgrote posters van Kiss. Tja.

Nee, dan restaurant Kronenhalle in Zürich. Een instituut sinds 1924. En dat terwijl je er buiten zó voorbij loopt, want de voordeur is hoogst onopvallend.

Binnen kom je terecht in een grote, hoge zaal waar bruin de boventoon voert. De hoge houten lambrisering bied plaats aan een flinke kunstcollectie. Niet eens van arme schilders die hun maaltijd niet konden betalen, maar gewoon van de oprichter. Daarboven, richting het mokkakleurige plafond is een lange rij van geschilderde wapens. Ridderlijk. De jassen kunnen daarentegen weer gewoon aan het rek midden in de zaak, als bij een stationsrestauratie. 

Tussen de gesteven tafelkleden zoeft het personeel in het rond. De obers zijn zonder uitzondering 60plussers in witte jasjes. De serveersters dragen zwarte jurken met witte kanten schortjes. Kijk, daar zwiert er net eentje de hoek om, met een karretje en daarop een hele grote zilveren cloche.
Ik vind het nu al leuk.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl