HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Minder eten dankzij stevia?

Geplaatst op 17/01/2021 door fitnl

Wil je minderen met suiker, maar kun je de zoete smaakjes niet missen? Dan kun je overstappen op een calorieloze of caloriearme zoetstof zoals aspartaam, stevia of erythritol. Maar de ene zoetstof is de andere niet. Zo verschillen suikervervangers in (na)smaak, zoetkracht en mogelijke neveneffecten. Een nieuw onderzoek naar stevia legde een bijkomstigheid bloot die gunstig kan zijn voor wie wil afvallen. Het lijkt er namelijk op dat stevia-inname voor de lunch de totale calorie-inname vermindert en de eetlust onderdrukt. Lees hier meer over dit nieuwe onderzoek.

Het nieuwe onderzoek

Stevia is een suikervervanger zonder calorieën. In vergelijking met suiker geeft het je de mogelijkheid om toch het zoete gevoel te ervaren zonder extra calorieën te eten. En zo kun je ervoor zorgen dat je je energie-inname verlaagt.

De theorie lijkt dus logisch, maar werkt het ook echt om makkelijker af te vallen? Uit dit nieuwe onderzoek komt een verrassend resultaat… Onderzoekers van onder andere de universiteit van Manchester keken of stevia invloed had op de suikerspiegel, het lichaamsgewicht en de energie-inname [1]. Hiertoe werden de 28 (gezonde) deelnemers verdeeld over twee onderzoeksgroepen. De ene groep kreeg dagelijks stevia-extract, de andere groep niets. Elke zes weken werd gekeken naar hun suikerspiegel, lichaamsgewicht en energie-inname.

Lees verder op www.fit.nl