HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Perziken uit de oven

Geplaatst op 12/01/2021 door KokenmetKarin

Altijd lastig, perziken die onrijper zijn dan je zou willen. Maar de remedie is even simpel als verrukkelijk: de oven in, bijvoorbeeld met boter, honing en lavendel. 

Het is een universeel gegeven dat het vroeger op vakantie áltijd mooi weer was. Al herinner ik me een verblijf in de Dordogne, zeker twintig jaar geleden, waar het van de twee weken dertien dagen regende. Kon ons het bommen, het vakantiehuis ging vergezeld van een perzikenboomgaard en onbeperkt de hele dag perziken eten was inbegrepen bij de huurprijs. En wát voor perziken! Kogelronde blozende gevaartes, groter dan ik ze ooit in een fruitkraam gezien heb maar vooral ontelbare malen sappiger. U weet wel, dat bij elke hap het kleverige perzikvocht gelukzalig van je kin druppelt. Dan komt het ultieme geluk toch ineens akelig dichtbij. Sindsdien is het behelpen, op perzikgebied.

Vergeten
Nu was ik die hele episode eerlijk gezegd vergeten, tot ik in het kader van mijn nieuwe Franse kookboek mijn privé-archief indook en zo ook het fotomapje tegenkwam van die legendarische boomgaard. De foto’s vielen zwaar tegen, te vaag, te onscherp, maar de herinneringen kwamen glashelder weer naar boven. Omdat ik toch even niks te doen had toen het manuscript en alle foto’s waren ingeleverd bij de vormgeefster, deed ik een rondje Frankrijk, langs verschillende vrienden met (vakantie)huizen. Halverwege appte de vormgeefster dat een sfeervolle perzikfoto toch wel leuk zou zijn voor in het boek, dus ik toog naar het plaatselijke mini-supermarktje en scoorde een tas vol perziken, zowel witte als gele.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl