HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan tartaar (à la Hiltl)

Geplaatst op 13/01/2021 door KokenmetKarin

We sluiten mijn culinaire Europese serie af in Zwitserland, in Zürich, alwaar het oudste vegetarische restaurant ter wereld al 121 jaar springlevend zit te wezen. Al was het Vegetarierheim und Abstinenz Café niet onmiddellijk een eclatant succes, in een tijd waarin mensen die geen vlees aten zeer argwanend werden bekeken. Pas toen de Duitser Ambrosius Hiltl de zaak overnam, ging het langzaam maar zeker bergopwaarts.

Vierde generatie
Intussen is Haus Hiltl nog altijd een – vierde generatie – familiebedrijf alleen nu met tweeduizend bezoekers per dag. Er zijn vier filialen, een ‘vegetarische slagerij’ voor afhaalgerechten plus een fastfood-zusje dat Tibits heet. Je kunt er naast ontbijten, lunchen en dineren ook een taartje eten met je oma, brunchen met de hele familie of tot diep in de nacht cocktails drinken met je vrienden. Het is, kortom, een instituut. De kwaliteit is onberispelijk, terwijl de prijzen reuze meevallen, zeker in een land waar alles astronomisch duur is. Maar bovenal is het er gezellig en ongecompliceerd.

Buffet
Dat komt mede door de formule: dé attractie sinds jaar en dag is het immense buffet van wel honderd verschillende gerechten. Opvallend veel daarvan hebben een Indiase herkomst, te danken aan oma Margareth Hiltl die in de jaren dertig een reisje naar India maakte en geheel geïnspireerd terug kwam.

Afrekenen gebeurt op gewicht, alle borden gaan bij de kassa op de weegschaal. Zelf ben ik niet zo’n buffetfan, ik word sikkeneurig van te veel smaken op één bord, maar er je kunt er ook een tafeltje boeken in het restaurantgedeelte. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl