HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer mag je weer in bad na de bevalling?

Geplaatst op 08/01/2021 door love2bemama

Wanneer in bad na bevalling? Dat is een goede vraag! Na een bevalling of keizersnede heeft je lichaam de tijd nodig om zich te herstellen. Het is dan ook belangrijk dat je bepaalde dingen even achterwege laat zo na de bevalling. Niet alleen omdat je het risico loopt om teveel van jezelf te vragen, maar ook uit hygiënisch oogpunt. Dingen zoals zwemmen en naar de sauna gaan kan je beter nog niet doen. Zelfs in bad gaan na de bevalling is niet slim en daar moet je ook even mee wachten tot wanneer het weer mag. Wanneer je weer in bad mag na je bevalling kun je hier lezen. 

Wanneer in bad na bevalling?

Om te beginnen krijgt je lichaam door een bevalling best een ‘klap’ te verduren. Het vraagt veel van het vrouwelijk lichaam om een mensje te creëren en op de wereld te zetten. Veel vrouwen zijn er echter op gebrand om zo snel mogelijk weer in het oude ritme te komen. Iets wat A. niet nodig is en B. niet bepaald verstandig is als je letterlijk nog aan het helen bent. Laat het huishouden, lijnen en sporten dus even achterwege. Pak de eerste weken vooral je rust en focus je op je baby

Rusten

Je rust pakken is daarnaast niet de enige reden waarom je sommige dingen beter kan laten. Als je de bekkenbodemspieren na de bevalling teveel belast, dan loop je het risico op incontinentieklachten tijdens de overgang. Je kan wel, indien je een bevalling zonder complicaties hebt gehad, in de eerste week na de bevalling weer beginnen met hele lichte buikspieroefeningen.

Lees verder op www.love2bemama.com