HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer weer sex na de bevalling?

Geplaatst op 09/01/2021 door love2bemama

Hoewel sex een van die dingen is waar je na de bevalling misschien even niet aan moet denken, komt er een punt dat je er wel weer zin in krijgt. Logisch! Want je bent dan wel moeder geworden, maar de behoefte aan lichamelijke intimiteit komt echt wel terug. Maar wanneer mag je weer sex na de bevalling? En waar moet je rekening mee houden? Alles over wanneer sex na bevalling lees je hier.

Wanneer sex na bevalling?

Door de hormonale veranderingen, het herstel van je vagina en lichaam en eventuele borstvoeding (kan libido verlagen) is het veilig om te zeggen dat je lichaam even wat pauze nodig heeft na een bevalling. Toch is het zo dat er geen echte tijd staat voor wanneer je weer zin in sex gaat krijgen na de bevalling en je ook weer met je partners tussen de lakens kan duiken. 

Misschien vind het wel fijn om even te wachten met sex, net zoals je beter niet meteen in badkunt gaan na de bevalling. Maar dit kun je zelf het beste aanvoelen.

Bloedverlies

Toch is het zo dat veel artsen adviseren om minstens zes weken te wachten na de bevalling. Dit heeft vooral met het herstel van de baarmoeder te maken. Op de plek waar de placenta zat zit namelijk een wond. Het bloedverlies wat je hebt na een bevalling komt dan ook hier vandaan. Zolang je nog last hebt van vaginaal bloedverlies na een bevalling loop je het risico op infecties. Daarom wordt in bad gaan, zwemmen en dus ook seks afgeraden zolang je nog vloeit. Dit kan zomaar zes weken duren, maar bij sommige vrouwen stopt het bloedverlies eerder of duurt het juist iets langer. Wanneer sex na bevalling is dus aan te raden na zes weken.

Lees verder op www.love2bemama.com