HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Dit zijn de leukste en gezondste watersporten

Geplaatst op 31/01/2022 door boostyourhealth

Vertoeven op of in het water, we kunnen er vaak geen genoeg van krijgen. Er bestaan dan ook vele uiteenlopende watersporten, van (matig) intensief tot (zeer) toegankelijke watersporten. Wat de gezondste watersporten zijn staat natuurlijk in verhouding tot conditie en leeftijd. Voor een jongeman van 20 jaar kan waterpolo een zeer gezonde watersport zijn, terwijl dit voor een vijftiger ondoenlijk en afmattend is. Daarom kijken we in dit artikel naar watersporten die voor praktisch iedereen haalbaar én lekker gezond zijn.

Gezond bewegen in het water

Bewegen in het water is ontzettend gezond voor lijf en leden. Door te bewegen in het water worden praktisch alle spieren in het lichaam gebruikt, wat al een win-win situatie oplevert; maar dat is nog lang niet alles. In het water ervaar je een praktische gewichtsloosheid. We zweven als het ware door het water, wat niet alleen een heerlijk gevoel oplevert, maar wat ook je lichaam nauwelijks belast. In het water kun je dus perfect oefeningen uitvoeren, waarbij je weerstand ervaart van het water – wat dan weer goed is om extra spierkracht te kunnen gebruiken – zonder je lichaam te belasten. Je kunt denken aan de onderstaande watersporten om extra fit te raken.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl