HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Hoe groot is de kans op menstruatieklachten na de boosterprik?

Geplaatst op 07/01/2022 door happyinshape

Boosterprik

Er kwamen bij Lareb meldingen binnen over een hevige menstruatie, een verlate menstruatie, een onregelmatige menstruatie en tussentijds bloedverlies. Bertho Nieboer, gynaecoloog aan het Radboudumc en menstruatie-expert, laat aan Nu.nl weten dat de klachten bij de booster milder kunnen zijn dan bij de eerste twee prikken. “Je zou kunnen zeggen dat het lichaam niet meer zo fel reageert na twee prikken, omdat het de reactie die die prikken veroorzaakt al kent. Dat is ook meestal hoe het immuunsysteem werkt”, legt hij uit.

Meldingen

Of dat uiteindelijk ook echt zo blijkt te zijn, moeten we nog zien. Het zetten van de boosterprikken is nu namelijk in volle gang. De eerste meldingen van menstruatiestoornissen zijn wel al binnen. Nieboer erkent dat het onhandig is voor vrouwen, maar benadrukt ook dat het niet direct iets ergs hoeft te betekenen. Volgens hem houdt het meestal niet langer aan dan twee of drie maanden en zijn er geen aanwijzingen dat je er onvruchtbaar van zou kunnen worden; een zorg die veel vrouwen hebben. Wel voegt hij eraan toe dat er nog onderzoeken lopen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl