HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Krijg jij een knalrood hoofd tijdens het sporten? Hier komt het door

Geplaatst op 04/01/2022 door happyinshape

Afkoelen

Als je (hard) traint of je inspant– en je lichaamstemperatuur dus omhooggaat – gaat je lichaam zweten om koeler te worden, en dat zorgt er dan weer voor dat de bloedvaten in de huid uitzetten. Hiermee kan je bloed, dat zich normaliter dieper in je lichaam verscholen houdt, dichter onder het huidoppervlak terechtkomen. En dat is een slimme zet van je lichaam: zo kan er nog meer zuurstof rondgepompt worden. En dat kun je, als je met een kop als een biet op de loopband staat te puffen, goed gebruiken.

Opletten

Het is dus een hele natuurlijke reactie van je lichaam en je hoeft je er geen zorgen om te maken. Merk je echter dat je duizelig wordt, misselijk bent, of nóg meer zweet dan normaal? Dan kan het een teken zijn dat je over je grenzen bent gegaan. In zo’n geval is het verstandig om direct op te houden met sporten, ergens rustig te gaan zitten (bij voorkeur een iets koelere omgeving) en rustig water te drinken.

Lees verder op www.Happyinshape.nl