HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Vega kijkje achter de schermen 3

Geplaatst op 27/01/2022 door KokenmetKarin

Een kookboek maken heeft nogal wat voeten in de aarde. Vooral de fotografie is altijd weer een megaklus, maar wel een leuke. Deel 3 van het kijkje achter de schermen over mijn nieuwe vegakookboek.

Begin dit najaar had ik allereerst een afspraak in de opslagloods van styliste Mirjam van der Rijst, om samen te kijken naar wat voor sfeer ik wil voor het nieuwe boek Vega zónder pakjes & zakjes. En het woord ‘loods’ is niets te veel gezegd: een ruimte vol stellingkasten, helemaal volgestapeld met honderdduizend serviezen, glazen, schalen, pannen, kleedjes, planken, krukjes, allemaal keurig op kleur gesorteerd. Oh, man, dat voelde als een snoepwinkel! En later stuurde ik haar huisgemaakte kiekjes van mijn recepten, zodat ze alvast een idee had hoe de gerechten eruit zien en verder kon zoeken in haar voorraad.

En vervolgens sleepte ze alle spullen naar mijn huis, kratten vol. Plus een hele serie geschilderde ondergrondjes en vier bestekbakken. De fotografie vindt altijd plaats in mijn eigen huis. Ten eerste heb ik een grote, lekker lichte woonkamer. Maar vooral: in mijn eigen huis heb ik alles bij de hand, van kookgerei tot ingrediënten, zodat ik zelden mis grijp. Twee weken lang gingen we fotograferen, met naast styliste Mirjam ook mijn onmisbare vaste fotograaf Harold Pereira en favoriete hulpkok Mariëlla Erkens.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl