HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Move over, HIIT training! De LISS work-out is de nieuwe trend

Geplaatst op 26/01/2023 door happyinshape

Low intensity training

Werk jij je ook elke training het liefst in het zweet, omdat je denkt dat je zo het beste resultaat boekt om je conditie of kracht te verbeteren? Als je zo’n high intensity interval training (HIIT) leuk en fijn vindt, zeker blijven doen. Maar het kan én mag best een tandje minder hard. Ook daarmee kun je namelijk effectieve resultaten boeken. Maak kennis met de low intensity work-out. Juist, het tegenovergestelde van de welbekende HIIT. Met deze cardiotraining verbeter je je algemene gezondheid, maar hij is een stuk toegankelijker en liever voor je lichaam.

Waar HIIT kort en krachtig is, is een low intensity training lang en rustig. Bij een sessie train je namelijk gemiddeld op zo’n 50 tot 65 procent van je maximale hartslag, minimaal dertig minuten, en het liefst langer. Deze work-out staat daarom ook bekend onder de naam Low Intensity Steady State, oftewel: LISS.

Lees verder op www.Happyinshape.nl