HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Sneller afvallen door een trilplaat?

Geplaatst op 07/01/2024 door fitnl

Een trilplaat om sneller af te vallen? Je ziet nog steeds advertenties met deze dure apparaten. Hoe effectief is zo’n trilmachine nu echt? Is het zonde van je geld of de beste investering van je leven?

De theorie

Het idee dat een trilplaat kan werken is afkomstig van de theorie dat kleine trillingen de spieren forceren om samen te trekken. Je spieren willen je lijf in balans houden. Daarnaast is de gedachte bij veel mensen dat je als gevolg van dit type beweging je makkelijker afslankt. Tenminste, dat zie je vaak op bepaalde tv-programma’s.

Uit dit onderzoek naar sporten in zijn algeheel is er geen directe relatie tussen sporten en afslanken. Afvallen doe je door een negatieve energiebalans als gevolg van met name een beperkte energieconsumptie.

Een trilplaat wordt verder nog wel gebruikt door sommige fysio’s. Echter, durf ik de hypothese wel aan dat reguliere oefentherapie en op zoek gaan naar de oorzaak van een blessure effectiever is.

Nadeel trilplaat

Het nadeel van een trilplaat is dat er niet getraind wordt met externe belasting en daardoor is het lastiger om progressive overload toe te passen.

Beeld je maar eens een deadlift op een trilplaat voor, succes…

Lees verder op www.fit.nl