HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

5 health Gadgets uit 2015

Geplaatst op 12/02/2015 door brainfitness

5 Health Gadgets uit 2015

Tijdens de consumer electronics show (CES) van dit jaar werden er weer een scala aan gezondheids- en fitnessgadgets gepresenteerd. De volgende vijf gadgets innoveren, verrassen of maken 2015 net iets gezonder.


Thync Calm Kit

453879-thync-calm-kit-zaps-your-brain-into-feeling-calm-or-energetic

Ben je moe maar wil je geen koffie omdat je dan "s nachts niet kan slapen—of wil je even ontspannen maar heb je geen tijd om te mediteren? De Thync Calm Kit kan je helpen, tenminste, als je bereid bent om je brein een stroomschok(je) te geven. Thync, een transcranial direct current stimulation (tDCS) apparaat, stuurt een klein beetje stroom naar een bepaald hersengebied waardoor de activiteit daar wordt veranderd. De stroom die Thync door je brein stuurt doet geen pijn—het creëert alleen een lichte tinteling op de plek waar de elektroden zijn bevestigd. Het bedrijf achter Thync heeft een grote studie naar de effectiviteit van het product gefinancierd waaruit bleek dat het de gemoedstoestand van de gebruikers verbeterde (in vergelijking met een placebo conditie). het blijft echter nog maar de vraag of tDCS veilig is. Wanneer de elektroden op de verkeerde plek worden geplaatst kan het schade opleveren. Ook ervaren sommige mensen bijwerkingen, zoals misselijkheid en hoofdpijn. Persoonlijk wacht ik nog even tot dat het product beter getest is. Bovendien, zo lekker als een kopje espresso gaat het nooit worden.

Thync wordt ergens dit jaar uitgebracht, de prijs is nog onbekend.


TempTraq

temptraq-250x432

TempTraq is een gadget die je eigenlijk het liefst niet wil gebruiken—maar als het nodig is maar al te graag in huis hebt. TempTraq is een draadloze thermometer voor baby's. De thermometer wordt onder de oksel van de baby geplakt en meet de lichaamstemperatuur van de kleine voor 24 uur lang. Wanneer de temperatuur stijgt wordt er een melding gestuurd naar je smartphone. Thermometers anno 2015 hoeven dus geen trauma's meer op te leveren.

TempTraq is nog niet te koop, de FDA reviewt het product momenteel.


Whitings Activite Pop


withings-activite-pop-horloge

Eindelijk, een smartwatch die er niet uit als het mickey mouse horloge van je 6-jarige nichtje. Withings Activité Popheeft een analoog scherm en ziet er dus uit als een gewoon horloge. Qua functies is Withings Activité Pop eerder een fitnesstracker dan een smartwatch. Het meet hoeveel stappen je hebt gelopen, houdt je slaap bij en kan je op een slim moment wakker maken. De gemeten informatie kan niet worden afgelezen op het horloge, maar wordt doorgestuurd naar je smartphone. Daardoor gaan de batterijen gelukkig wel acht maanden mee.

Withings Activité Pop kost 150$, niet heel duur in vergelijking met andere smartwatches.


Muse Headband

howItWorks_step_7 (1) (1)

Muse headband is een EEG-apparaat dat jouw breinactiviteit meet met behulp van sensoren op je hoofd. Muse is ontwikkeld om stress te verminderen. De gebruiker doet een meditatie oefening waarbij de aandacht op de ademhaling wordt gericht. Muse kijkt tijdens de oefening naar jouw breinactiviteit en berekent hoe kalm jij bent. Vervolgens geeft Muse realtime audiovisuele feedback zodat je beter wordt in de oefening, met als gevolg dat je stress wordt verminderd. Tijdens de CES 2015 wordt de nieuwe versie van de app van Muse, Calm, geïntroduceerd. De app wordt eind januari geüpdate en wij zullen uitgebreid schrijven over de nieuwe functies.

Muse is bij www.brainfitness.nl te koop voor €299.


Oku

myskin-oku-personal-skin-coach-ces-2015-510px

Oku is een kleine kubus die jou vertelt hoe mooi—of lelijk—jouw huid is. Door middel van multispectraal licht en sensoren kijkt Oku door de lagen van je huid om de structuur te analyseren. Oku kan onder andere kijken naar talgklieren, collageen en elastine. Het volledige rapport wordt vervolgens naar je smartphone of tablet gestuurd. Oku geeft op basis van dit rapport aanbevelingen hoe je de huid kan verbeteren.

Oku is binnenkort te koop voor $250.



,