HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

7 x Late Night Snacks waar je beter van slaapt

Geplaatst op 09/02/2018 door goedgevoel

En wij maar jarenlang geloven in de ‘mythe’ van Oprah: na 20 uur moet je niks meer eten… Blijkt er eten te zijn dat je juist wél als late night snack tot je moet nemen. Je zou er beter van gaan slapen.

Insuline

Insuline, een hormoon dat je stofwisseling beïnvloedt, speelt hierbij een rol. Diëtiste Alissa Rumsey vertelt hierover aan de The Huffington Post: “Insuline kan het slaapregelende deel van je 24-uurs ritme beïnvloeden. Iets eten dat je insuline-afscheiding bevordert, zoals koolhydraten, zorgt voor een gezond 24-uurs ritme. Een stijging in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt een stijging in insuline, wat er voor kan zorgen dat het aminozuur tryptofaan je hersenen binnenkomt en je slaperig maakt.”

Maar: “Neem ’s avonds laat niet meer dan 150 tot 200 caloriën tot je”, voegt Alissa hieraan toe. “Ga voor koolhydraten en een beetje proteïne.” Helaas is dit onderzoek dus geen excuus voor het naar binnen werken van een hele zak chips voor het slapen gaan.

Late night snacks

Goed, maar wat mogen we dan wel snacken ’s avonds? Volgens Alissa zijn dit ‘snacks’ waarvan je juist goed gaat slapen, te weten:

lees verder:

http://www.goedgevoel.nl