HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Een gember shot is gezond!

Geplaatst op 10/02/2018 door eatrunlove

Veel mensen zijn momenteel aan het snotteren. Ik merk zelf ook dat mijn weerstand in de winter vaak wat lager is; verkouden, keelpijn en moe. Het is dan best lekker om een energie boost te krijgen. Wat voor mij een echte energie booster is? Een gember shot. Wordt ook wel een gezonde espresso genoemd, maar wie wel eens een gember shot heeft gedronken weet dat dit toch net wat heftiger is. De eerste keer dat ik een gember shot ging proberen, herinner ik me nog goed. Het was op een eventje en ik durfde eigenlijk niet. Ik bereidde me voor op het ergste en erg was het zeker; een brandende keel, niet normaal. Maar toch was het minder erg dan ik dacht en ik voelde me gelijk opbloeien. Een flink glas water en je kunt er weer tegenaan. Een gember shot is gezond!

Waarom gember gezond is

Ik heb er al een keer een artikel over geschreven: gember is gezond! Gember heeft al een eeuwenoude medicinale werking. Het werkt tegen misselijkheid, werkt ontgiftend en is een ontstekingsremmer. Voor zwangere vrouwen en sporters is gember extra interessant. Zwangere vrouwen die veel misselijk zijn of een opgeblazen gevoel hebben, kunnen goed gember nemen. Voor sporters is het een top kruid omdat het helpt spierpijn tegen te gaan. Over dat laatste lees je in dit artikel meer.

Zelf drink ik bijna dagelijks kokend water met gember (als thee). Soms doe ik daar nog wat munt of sinaasappel bij. Heerlijk vind ik dit. Maar wil je je weerstand een boost geven omdat je bijvoorbeeld wat snotterig bent, dan is een gember shot heerlijk.

Lees verder op www.eatrunlove.nl