HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eet jij te veel zout? Dan ga je dood…

Geplaatst op 19/02/2018 door modelworkout

Die vraag stelde ik mezelf nadat de dop van mijn busje zout af viel en de hele inhoud in mijn tot dan toe perfecte soepje verdween. Ik kon de soep natuurlijk direct door de wc spoelen want een theelepel soep proeven na het ongelukje was voldoende om een uur scheel te blijven kijken. We krijgen met z’n allen eigenlijk belachelijk veel zout binnen. Dat komt voornamelijk door al het voorverpakte voedsel dat we gebruiken. Iedereen heeft te weinig tijd en hoe makkelijk is het wel niet om je kant en klare maaltijd binnen luttele seconden op tafel te hebben staan. Overigens ken ik genoeg mensen die zelfs zo’n maaltijd nog van extra zout en peper weten te voorzien. Ik persoonlijk hou absoluut niet van zout. Max 6 gram per dag is eigenlijk nog gezond te noemen. Alleen krijgen wij met z’n allen meestal tussen de 7 en 10 gram per dag binnen.

Oh nee nu ga je dood!

Ja sorry ik kan het niet anders vertellen. Je sterft een verschrikkelijke dood door al dat zout! Dat is natuurlijk overdreven, dood ga je hoe dan ook maar mocht je geen behoefte hebben aan een veel te hoge bloeddruk of op vroege leeftijd aan hart- en vaatziekten cut down the salt baby! Dat is overigens niet het enige want je nieren moeten het grote werk doen en je ontwikkelt bij overdaad toch echt nierproblemen. Oh had ik al gezegd dat je ook nog eens oedeem en botontkalking kan ontwikkelen. Klinkt gezellig allemaal hè!

lees verder:

https://www.mymodelworkout.com