HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

HEALTH: HELP! IK MOET (VEEL) AFVALLEN

Geplaatst op 09/02/2018 door boostyourhealth

Het weten dat je wat aan je gewicht moet doen, is wat anders dan het ook daadwerkelijk doen. De drempel om ook echt van start te gaan met een nieuwe levensstijl is naarmate je zwaarder en zwaarder wordt steeds lastiger. Klinkt gek he ….. want je zou juist denken dat als je behoorlijk aan de maat bent je er juist volle bak voor zou willen gaan. Hoe komt dat nou precies? En wat kun je er aan doen om in de juiste flow te komen? Ik geef je graag wat tips, dus lees snel verder!

Wanneer je vijf, tien of vijftien kilo wilt afvallen is dit een hoeveelheid dat nog is te overzien. Maar zodra het gaat om dertig + kilo’s word het een ander verhaal. Ik merkte daarin echt verschil. Hoe meer ik woog hoe minder zin ik had om te proberen af te vallen. Ik beruste mij na poging 100 tot afvallen en weer terugvallen in het feit dat ik dan maar gewoon dik zou blijven. Door de vele jaren van jojoën en uiteindelijk door de hulp van een Gastric Bypass 60 kilo af te vallen heb ik best wat handige, hele simpele tips verzameld die je kunnen helpen bij de volgende stap. En dat is de stap om aan jezelf te werken en nogmaals te gaan knallen.

  1. Om te beginnen is het heel erg belangrijk om te weten wat je eet. Vaak denk je te weten waar je problemen liggen maar als je het inzichtelijk maakt wordt het echt zichtbaar. Schrijf 1 week lang op wat je gedurende de dag eet. Begin bij het moment dat je opstaat. schrijf op wat je drink en eet en vermeld daar de tijden en hoeveelheden bij. Belangrijk is wel dat je eerlijk bent. Dit is voor een later moment alleen maar handig. Soms kom je er na een week achter dat je te weinig eet, of geen regelmaat hebt met voeding. Veel te weinig drinkt of op bepaalde tijden enorm snaaigedrag vertoond. Met deze informatie kan je vervolgens weer een planning maken.
  2. Maak het gewichtsverlies overzichtelijk. Dertig kilo klinkt als een mega hoog aantal. Maar 6 x 5 kilo klinkt al beter. Maak de doelen kleiner, dan heb je steeds weer een kleine overwinning te pakken.
  3. Zorg dat je jezelf beloond bij iedere behaald doel. Dit kan met iets kleins zijn, bijvoorbeeld die ene lipstick die je al lang wilde hebben, of dat truitje wat je al 2 weken in de etalage hebt zien hangen. Wat dacht je van een fijne pedicure, of even je wenkbrauwen mooi laten doen. Verwen jezelf, want dat verdien je!

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl