HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe het is om (over)gevoelig te zijn

Geplaatst op 11/02/2018 door BedRock

Alles staat aan

Wanneer je heel sensitief bent, kan je je moeilijk afsluiten voor wat er om je heen gebeurt. Geluiden, prikkels, emoties, energieën,the whole shabang. Je bent als het ware een lichaam met heel veel antennes die constant aan staan. En die niet zomaar uitkunnen. Dit kan heel vermoeiend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een collega hebt die áltijd chagrijnig is. Die emotie pikt een empath dus meteen op. Net als die bouwvakkers aan het einde van de straat, die keihard aan het boren zijn. Dit is de minder fijne kant van gevoelig zijn.

Empathie is een kracht

Hooggevoelige personen voelen niet alleen mee met een anders, maar soms zelfs letterlijk wat een ander ook voelt. En in bepaalde situaties kan deze empathie een enorme gift zijn. Denk aan een vriendin die met een probleem zit, maar er niet over durft te praten. Een gevoeliger persoon kan dat doorhebben, en op die manier die vriendin helpen. Ook zijn empaths zachtaardiger, ze zullen niet snel oordelen over anderen. Daarnaast zijn ze heel begripvol. Fijn, wanneer je eigenlijk te moe bent voor dat avondje uit.

Lees verder op www.BedRock.nl