HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Iedereen zou aan krachttraining moeten doen (en dit is waarom)

Geplaatst op 14/02/2018 door BedRock

Krachttraining. Pas een paar maanden geleden kreeg ik de openbaring dat deze trainingsvorm een must is. Voor iedereen. Man, vrouw, klein, groot, slank, breed, sportief, niet sportief. Ik was altijd van het schaatsen. Het hardlopen. Het handballen. Tot ik een schouder- en knieblessure kreeg en mijn ogen werden geopend: om goed te kunnen sporten, heb je sterke spieren en botten nodig (jep, klinkt logisch). En die krijg je niet als je alleen maar aan cardio doet. 

Dit vind je misschien ook interessant: Waarom pushen we onszelf fysiek gezien: een sportpsycholoog legt uit.

Krachttraining betekent niets anders dan je spierkracht vergroten door allerlei oefeningen. Het is de tegenhanger van cardio; met die training vergroot je juist je uithoudingsvermogen. De lijst met voordelen van krachttraining is lang. Een paar voorbeelden: sterke spieren, meer kracht, mooie lichaamshouding, snelle stofwisseling, fit gevoel, bescherming van de botten. En nee, het bezorgt vrouwen geen mannelijk uiterlijk. Je krijgt juist mooie, strakke en vrouwelijke contouren.

Lees verder op www.BedRock.nl