HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Ik doe mee aan de crossft open

Geplaatst op 26/02/2018 door eatrunlove

Ieder jaar start de zoektocht naar de Fittest on Earth weer. Mocht je op zoek zijn naar een flinke dosis inspiratie en motivatie dan raad ik je zeker aan om de documentaire op Netflix te kijken als je deze nog niet hebt gekeken. Om op de Crossfit Games te mogen staan, moet je eerst de Regionals volbrengen en daarvoor de Open. En de Open die is vrijdag weer van start gedaan. Een reeks van vijf workouts in vijf weken waarin een ranking wordt gemaakt van de beste atleten. Uiteraard heb ik niet de illusie dat ik me hiervoor plaats, dit is echt alleen voor een heel klein percentage topatleten weggelegd. In 2017 plaatste Belinda Bekker zich als enige Nederlandse atlete voor de Regionals. Een topprestatie. Voor mij staat de Crossfit Open voor een goede training, uitdaging, heel veel fun en onderonsjes met andere Crossfit atleten. Of zoals één van mijn coaches – Charlotte – zeg: set a baseline, do your first pull-up and have tons of fun. En dat slaat precies de spijker op zijn kop.

Bekijk waar je staat

Een qualifier biedt de mogelijkheid eens te kijken waar je staat. Iedereen doet de workout op exact dezelfde manier – RX of scaled – en op die manier ontstaat er een ranking. Een ranking binnen de box waarin je traint, maar ook een ranking wereldwijd. Tijdens reguliere workouts kun je vaak zelf een beetje bepalen wat je doet, waardoor het vaak ook wat lastiger is om jezelf te vergelijken met anderen. Natuurlijk gaat het bij Crossfit niet om jezelf te vergelijken met anderen, maar je kunt middels zo’n officiële WOD wel eens bekijken hoe ver je bent.

Lees verder op www.eatrunlove.nl