HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Museum Jan Cunen staat volledig in het teken van powervrouwen (en dat wil je zien)

Geplaatst op 01/02/2018 door BedRock

En dat hebben ze geweten: de tentoonstellingen waren een enorm succes, en zijn daarom verlengd tot 11 februari. Niet zo gek ook, want de werken zijn heel indrukwekkend.

Vrouwen van Oranje

Zo is er de expositie ‘Vrouwen van Oranje – Portretten van vijf koninginnen’. Hierin worden Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Máxima geportretteerd – niet alleen hun voorkomen, maar juist ook hun inspirerende persoonlijkheden en de manier waarop zij zich presenteerden. ‘Want een koningin is méér dan majesteit.’ Daarnaast biedt de expositie een uitgebreid overzicht van diverse kunstenaars, stijlen en media van eind negentiende eeuw tot nu, omdat de koninginnen allemaal door iemand anders vastgelegd zijn.

Naakte emotie

Daarnaast vind je de tentoonstelling ‘Naakte emotie’ in het museum, van fotograaf Micky Hoogendijk. Hierin laat zij zowel haar eigen kwetsbaarheid als die van andere vrouwen zien, en daarmee juist hun kracht. ‘Van alle eigenschappen vind ik kwetsbaarheid de sterkste, de mooiste, de eigenschap met de meeste power’, aldus Hoogendijk – en dat is precies wat wij bij Bedrock ook vinden.

Lees verder op www.BedRock.nl