HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Spicy curry burger met koriandermayo

Geplaatst op 15/02/2018 door lovefitfood

Het idee voor deze spicy curry burger ontstond tijdens onze samenwerking met de Lowlands Trowdown, een van de populairste en grootste CrossFit-events in Nederland. In 2017 bedachten we samen met Ekoplaza een aantal gezondere maaltijden voor dit event. Het recept van deze sappige spicy curry burger is een variant op de burger die toen te koop was. Hou je van pittig, snel klaar en toch voedzaam? Dan is deze burger je nieuwe vriend!

Een supersnelle en makkelijke spicy curry burger

 Weet je wat zo fijn is aan gehakt? Het is zo lekker veelzijdig.  Voor dit recept gebruikten we het rundergehakt van de Woeste grond. Door het te combineren met verschillende kruiden en specerijen, kun je een keur aan smaken creëren. Zelf ben ik een enorme fan van pittig eten. Tijdens het proefkoken voor onze recepten voor FitFood Made Easy en FitFood at Work moest Sjanett me regelmatig vertellen dat ze toch wel iets ‘te pittig’ waren hihi. Gelukkig heeft deze spicy curry burger die keuring doorstaan: lekker pittig, maar niet dat de tranen in je ogen schieten.

Combineer deze pittige burger met een frisse tomatensalade en je hebt gelijk een volwaardige maaltijd. Bak ik eerst de burger op hoog vuur kort aan, zet daarna het vuur wat lager en plaats een deksel op de pan. Zo blijft hij lekker sappig vanbinnen.

Enjoy!

Liefs,

Maaike

Wat voor soort burger zou jij nog meer willen zien? Laat het ons weten!

Klik hier voor het recept.